Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2011

ΑΓΟΡ-ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ 72-77!

Η ομάδα του Ρεθύμνου πάλεψε με όλες τις δυνάμεις της το ματς, ο Παναθηναϊκός έκανε αρκετά λάθη, έχασε 11 βολές και ολιγώρησε σε αρκετές στιγμές στην άμυνα, αλλά στο τέλος κατάφερε να πάρει την αναμενόμενη νίκη...



Ο Μάικ Μπατίστ ήταν εκπληκτικός, πετυχαίνοντας κρίσιμους πόντους, ενώ πολύ καλός ήταν και ο Καϊμακόγλου. Αρκετά τα λάθη των διαιτητών, που προκάλεσαν νεύρα σε παίκτες και πάγκο.

Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 4-0 με τους Μπατίστ και Σμιθ, αλλά με δύο τρίποντα του Κρίστμας το Ρέθυμνο κατάφερε να πάρει κεφάλι στο σκορ με 10-6. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς πλησίασαν ξανά με τρίποντο του Λόγκαν, αλλά η πιεστική άμυνα του ΑΓΟΡ, σε συνδυασμό με τα εύκολα λάθη και την έλλειψη καθαρού μυαλού, έφεραν το Ρέθυμνο μπροστά στο σκορ με 20-17 στο τέλος της πρώτη περιόδου.

Τα εύκολα λάθη δεν επέτρεπαν στον Παναθηναϊκό να περάσει μπροστά, με τον ΑΓΟΡ να διατηρεί τον ενθουσιασμό του και την ευστοχία του. Όταν λέγεσαι Παναθηναϊκός όμως, ένα ξέσπασμα είναι αρκετό για να στείλεις οποιαδήποτε ομάδα στο καναβάτσο και να καλύψεις τέτοιες διαφορές. Οι παίκτες του Ζοτς πήραν... φόρα, σημείωσαν τρία συνεχόμενα τρίποντα με Καλάθη Καϊμακόγλου και Σάτο και πήγαν στα αποδυτήρια για το πρώτο ημίχρονο με προβάδισμα δύο πόντων (33-31). Είχαν όμως και 8 λάθη, ενώ είχαν επιτρέψει στον ΑΓΟΡ να μαζέψει 8 επιθετικά ριμπάουντ, γεγονός που έδειχνε γιατί... έμενε κοντά στο σκορ. Μπατίστ (8) και Καϊμακόγλου (7) ήταν οι πρώτοι σκόρερ για το «τριφύλλι».

Ο Σάρας ήταν.... κεφάτος στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου, δίνοντας μεγαλύτερο προβάδισμα με τρίποντο και έχοντας καλές συνεργασίες με τον Μπατίστ. Ωστόσο, το Ρέθυμνο συνέχιζε να παλεύει με όλες τις δυνάμεις του το ματς, έβρισκε λύσεις στην επίθεση και ξαναπήρε το προβάδισμα. Διαμαντίδης και Μπατίστ ξαναμπήκαν στο ματς, η άμυνα του Παναθηναϊκού «έδεσε» και με έξι πόντους του big Mike ο Παναθηναϊκός έκανε το 50-45. Ένα τρίποντο του Σάτο, το 8ο σε 15 προσπάθειες για τους πράσινους, ολοκλήρωσε το σερί των εννιά πόντων και «έχτισε» για τον Παναθηναϊκό το προβάδισμα των οκτώ πόντων (49-57), με το οποίο προηγήθηκαν οι παίκτες του Ζοτς με την ολοκλήρωση της τρίτης περιόδου.

Οι πράσινοι κρατούσαν το προβάδισμα στα πρώτα λεπτά της τελευταίας περιόδου (63-54, 34`), με τον Μπατίστ να έχει ακόμα ένα σερί (7 πόντων) αλλά ο ΑΓΟΡ δεν το έβαλε κάτω και με την... βοήθεια της διαιτησίας κατάφερε να επιστρέψει στο ματς. Μία λανθασμένη απόφαση για τέλος των 34`` στον Παναθηναϊκό και η έκρηξη του Ομπράντοβιτς μετά από ανάποδη κατοχή και η τεχνική ποινή που ακολούθησε, έβαλε ξανά το Ρέθυμνο στο παιχνίδι, εκνευρίζοντας τους «πράσινους».

Ο Παναθηναϊκός στο μεταξύ συνέχιζε να τα... σπάει από τις βολές και ο Λάτοβιτς με 7 συνεχόμενους πόντους έκανε το 61-65. Ένα νέο τρίποντο του Τσόχλα μείωσε ακόμα περισσότερο τη διαφορά, oι διαιτητές πήραν άλλη μία τραγική απόφαση 37`` πριν το τέλος, αλλά ο Μπατίστ, με τη συνδρομή του Διαμαντίδη, ήταν εκεί για να πετύχει κρίσιμους πόντους. Με γκολ φάουλ πήρε το πέμπτο φάουτ του Λάτοβιτς, έκανε το 68-73, ενώ έβαλε και το τελευταίο καλάθι του ματς, γράφοντας το τελικό 72-77.

Τα δεκάλεπτα: 20-17, 31-33, 49-57, 72-77

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου