Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011

ΖΟΤΣ: "Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ"

Το παιχνίδι με το Μαρούσι και η άσχημη εμφάνιση σε αυτό παρά τη νίκη ανήκουν στο χθες. Το σήμερα για τον Εξάστερο έχει την Μπάμπεργκ και μόνο αυτή σε έναν αγώνα που ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θέλει να δει τους παίκτες του να μάχονται...



Ο Ζοτς στη συνέντευξη τύπου για την αναμέτρηση της Τετάρτης επισήμανε πως δεν έχει σημασία η κλήρωση για το ΤΟP16, αφού για να είσαι ο καλύτερος πρέπει να νικήσεις τους καλύτερους, ενώ με αφορμή την παρουσίαση του ΤΣΣΚΑ Μόσχας-Παναθηναϊκός προσπάθησε να αφυπνίσει όλους τους παίκτες τους, τονίζοντας πως η μάχη για το τρόπαιο είναι σαν πόλεμος.

Αναλυτικά ο Ζοτς μίλησε για...

...την τελευταία αντίπαλο στην πρώτη φάση, Μπάμπεργκ: «Είναι το τελευταίο ματς για την πρώτη φάση της Ευρωλίγκας. Σίγουρα θέλουμε να κάνουμε καλή εμφάνιση και να παίξουμε για τη νίκη. Και μετά θα περιμένουμε την κλήρωση του ΤΟΡ 16. Είναι το τελευταίο ματς μπροστά στον κόσμο μας για φέτος κι αυτό είναι σημαντικό. Κι ήταν ένα εξαιρετικό έτος. Ελπίζω να έρθει στο κλειστό, να δημιουργήσει μία καλή ατμόσφαιρα. Κι εμείς από την πλευρά μας να παίξουμε καλά, καλύτερα από ό,τι με το Μαρούσι. Η Μπάμπεργκ είναι καλή ομάδα, μας νίκησε στη Γερμανία. Είναι αθλητική ομάδα, τρέχει πολύ, σουτάρει πολλά τρίποντα. Είμαι μία ομάδα με πιθανότητες να περάσει στην επόμενη φάση και θα έχει μεγάλο κίνητρο.

...τη δύσκολη συνέχεια και την αντίδραση των παικτών του: «Έπειτα τη Μπάμπεργκ, θα έχουμε μπροστά μας ένα μήνα πριν αρχίσει το ΤΟΡ 16. Θα ακολουθήσουν τριήμερες διακοπές. Έπειτα ο ΑΓΟΡ, το Περιστέρι, ο Πανιώνιος, ο Κολοσσός Ρόδου, ο Άρης και μετά αρχίζει το ΤΟΡ 16. Είναι επαρκής ο χρόνος να προετοιμαστούμε και να είμαστε έτοιμοι για τη συνέχεια. Είναι προφανές πως χρειαζόμαστε περισσότερους παίκτες να αγωνιστούν για την ομάδα. Το επίπεδο αυτοσυγκέντρωσης δεν είναι (σ.σ. επαρκές). Όπως κάθε χρόνο δουλεύουμε με τον ίδιο τρόπο. Δεν υποκρινόμαστε με την ομάδα, δεν κάνουμε τίποτα ψεύτικο και δεν χρειάζεται να κάνουμε. Διαθέτουμε έμπειρους κι έξυπνους παίκτες και καταλαβαίνουν τι απαιτείται για να βοηθήσουμε την ομάδα. Πριν από το πρώτο ματς της σεζόν με την Ουνικάχα είχα τονίσει πως η χρονιά θα είναι δύσκολη. Εξακολουθώ να πιστεύω πως θα είναι πάρα πολύ δύσκολη. Ό,τι και να γίνει στην κλήρωση του ΤΟΡ 16 δεν έχει σημασία. Για να κάνεις κάτι σημαντικό θα πρέπει να αντιμετωπίσεις τους καλύτερους. Για παράδειγμα, απέναντι στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, που έχει εξαιρετικό ρόστερ και τη θεωρούν φαβορί, είχαμε πιθανότητες να νικήσουμε κι εν τέλει νίκησε αυτή. Πριν από μία εβδομάδα (σ.σ. στη Μόσχα) 3 λεπτά στην τρίτη περίοδο αποφάσισαν την εξέλιξη τους ματς. Το μπάσκετ δεν είναι 3 λεπτά, είναι 40 λεπτά. Το μπάσκετ είναι ένα καλάθι, ένα ριμπάουντ. Την απάντηση θα την πάρουμε μετά το τέλος της χρονιάς. Τότε θα δούμε τι συμβαίνει. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο δυνατό. Πρέπει να καταλάβουν όλοι πως πρόκειται για... πόλεμο. Στη Μόσχα κατά την παρουσίαση είπαν "6 τίτλους η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, 6 ο Παναθηναϊκός. Ο πόλεμος συνεχίζεται. Μιλάμε για πόλεμο σε αθλητικά πλαίσια. Κι αυτό μου αρέσει!».

...τον τρόπο με τον οποίο προσπαθεί να αφυπνίσει όλους τους παίκτες του: «Σε όλη τη ζωή μου είναι άμεσος με τους παίκτες μου. Είναι θέμα χαρακτήρα, έτσι είμαι. Κι αυτός είναι ο μόνος τρόπος να μιλήσεις με τους παίκτες. Και το κατανοούν. Να πεις πως θα παλέψεις είναι εύκολο. Αλλά έπειτα θα πρέπει να δεις τον εαυτό σου, να είσαι ειλικρινής μαζί του κατά πόσο είναι ή όχι αλήθεια ότι παλεύεις. Αυτό που πραγματικά πιστεύω είναι πως το αγωνιστικό ταβάνι μας είναι πολύ μακριά σε σχέση με ό,τι έχουμε δείξει μέχρι τώρα. Το έχω συζητήσει με τους παίκτες. Το μπάσκετ δεν είναι τόσο απλό άθλημα. Όλοι καταλαβαίνουν πότε ένας παίκτης ή μία ομάδα αγωνίζεται ή όχι όσο μπορεί. Ο πρώτος που θυμώνει είμαι εγώ. Λέω στους παίκτες να παλεύουν, να δίνουν περισσότερο από το 100%. Όταν δουν πως έχεις τέτοια απόδοση, θα σε βοηθήσουν και θα μπορέσεις να γίνεις καλύτερος».

...για το αν οι εν Ελλάδα υποχρεώσεις μέχρι την έναρξη του ΤΟΡ 16 αποτελούν ένα είδος τεστ: «Κάθε ματς πριν από το ΤΟΡ 16 θα είναι σημαντικό για εμάς, απέναντι σε ομάδες που παίζουν καλά. ΑΓΟΡ, Κολοσσός Ρόδου κι Άρης παίζουν καλά στην έδρα τους. Είναι θετικό που έχουμε μπροστά μας αυτά τα παιχνίδια. Όλα θα εξαρτηθούν από εμάς, απ' το πώς θα αξιοποιήσουν το χρόνο τους. Εγώ αποφασίζω ποιος παίζει και ποιος όχι. Υπάρχει κανείς προπονητής που αφήνει στον πάγκο κάποιον που παίζει καλά; Η δουλειά μας είναι να τους κάνουμε να αισθανούν ελεύθεροι. Με εξαίρεση κάποιο ροτέσιον. Θα σας πω ένα παράδειγμα. Πριν από 3 ημέρες διακόψαμε την προπόνηση επειδή έπαιζαν δυνατά και φοβηθήκαμε μη χτυπήσει κανείς. Η διαφορά με ό,τι έγινε με το Μαρούσι είναι τεράστια. Πάλεψαν περισσότερο σε εκείνη την προπόνηση, σαν τρελοί. Διακόψαμε την προπόνηση και τους είπαμε ότι αρκεί να παίζουν όπως έκαναν στην προπόνηση. Θα δούμε...».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου