Παρασκευή 22 Απριλίου 2011

"ΚΟΡΥΦΑΙΟΙ ΟΙ ΠΕΝΤΑΣΤΑΡΟΙ..."

Έντονο είναι το πράσινο χρώμα στις υποψηφιότητες της Euroleague για την καλύτερη φετινή πεντάδα της διοργάνωσης...


Καθώς ο Παναθηναϊκός διαθέτει δύο παίκτες στους 10 υποψήφιους που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία.

Συγκεκριμένα ο Δημήτρης Διαμαντίδης που διεκδικεί και τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της διοργάνωσης είναι ο πρώτος εκ των δύο πράσινων που είναι υποψήφιοι για την καλύτερη πεντάδα ενώ ο δεύτερος είναι ο Μάικ Μπατίστ ο οποίος διεκδικεί μια θέση ανάμεσα στους κορυφαίους Πάουερ Φόργουορντ και Σέντερ που έχει επιλέξει η Euroleague.
Η ψηφοφορία έχει ήδη ξεκινήσει ενώ η ανακοίνωση της καλύτερης πεντάδας θα πραγματοποιηθεί στη διάρκεια του Φάιναλ Φορ της Βαρκελώνης που θα διεξαχθεί από τις 6 έως τις 8 Μαίου στην Ισπανική πόλη και συγκεκριμένα στις 7 Μαΐου.

O Διαμαντίδης ήταν πρώτος στις ασίστ με 5,7 μέσο όρο, οι 116 ασίστ που έδωσε φέτος είναι το όγδοο καλύτερο ρεκόρ στην ιστορία της Ευρωλίγκας, ήταν πρώτος σκόρερ στα πλέι οφ με 18 πόντους μέσο όρο, ψηφίστηκε καλύτερος αμυντικός της χρονιάς και είναι ο μοναδικός παίκτης που βρέθηκε στους δέκα καλύτερους σε ασίστ, κλεψίματα και στο σύστημα αξιολόγησης!
Ο Μπατίστ ηγήθηκε του Παναθηναϊκού σε πόντους (12,8 μ.ο.), ριμπάουντ (5,3μ.ο.), τάπες (0,9 μ.ο.), ήταν πέμπτος στο σύστημα αξιολόγησης στα πλέι οφ, έκανε ρεκόρ καριέρας με τέσσερις τάπες, ενώ έφτασε (και στη συνέχεια πέρασε) τους 2000 πόντους στη θητεία του στην Ευρωλίγκα.

Οι κορυφαίοι:
-Πόιντ γκαρντς
Δημήτρης Διαμαντίδης (Παναθηναϊκός)
Τζέρεμι Παργκο (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
-Σούτινγκ γκαρντς και σμολ φόργουορντς
Χουάν Κάρλος Ναβάρο (Μπαρτσελόνα)
Σέρχιο Γιουλ (Ρεάλ Μαδρίτης)
Βασίλης Σπανούλης (Ολυμπιακός)
Φερντάντο Σαν Εμετέριο (Κάχα Λαμποράλ)
-Πάουερ φόργουορντς και σέντερς
Ντούσκο Σαβάνοβιτς (Βαλένθια)
Σοφοκλής Σχορτσανίτης (Μακάμπι Τελ Αβίβ)
Κσιστόφ Λαβρίνοβιτς (Σιένα)
Μάικ Μπατίστ (Παναθηναϊκός)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου