Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΒΟΥΓΙΟΥΚΑΣ: ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΖΟΤΣ...!

Με τα καλύτερα λόγια μίλησε ο Ιαν Βουγιούκας στην επίσημη ιστοσελίδα της Euroleague...

-Αναλυτικά τα όσα είπε...

-Πώς θυμάσαι την ατμόσφαιρα, τα συναισθήματα ενός Final Four;
Νομίζω πως κάθε παίκτης θέλει να αγωνιστεί σε Final Four, τουλάχιστον μία φορά στην καριέρα του και σίγουρα, όταν ήμουν στο Βερολίνο, ήταν ένα ξεχωριστό συναίσθημα. Παρότι δεν πετύχαμε ως ομάδα και δεν είχα μεγάλο ρόλο στην ομάδα, ήμουν ενθουσιασμένος που βρισκόμουν εκεί. Τώρα για τη Βαρκελώνη είμαι ακόμη περισσότερο.

-Θεωρείς πως οι μονομαχίες ανάμεσα στους ψηλούς μπορούν να είναι καθοριστικές για το τελικό αποτέλεσμα;
Η Σιένα συνολικά είναι μία σκληρή ομάδα, πολύ καλά προπονημένη και παίζει πολύ καλή άμυνα κι έχουν αρκετή δύναμη κάτω από το καλάθι. Θα κρίνει πολλά πώς θα αντιμετωπίσουμε τους ψηλούς της. Αλλά θεωρώ πως, αν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας κι είμαστε συγκεντρωμένοι, έχουμε το πάνω χέρι.

-Κοιτώντας πίσω στη σειρά με τη Μπαρτσελόνα, πότε συνειδητοποίησες πως είχατε την αυτοπεποίθηση να πάτε στο Final Four;
Ήταν αμέσως μετά την πρώτη αναμέτρηση. Είχαμε ακούσειακούσει πόσο καλή ομάδα είναι, την αντιμετωπίσαμε, την είδαμε και σε video... Mετά το πρώτο παιχνίδι, παρότι ηττήθηκαμε, είδαμε και σκεφτήκαμε πως μπορούμε να την νικήσουμε. Το δείξαμε και στο επόμενο ματς, παρότι χάναμε με 16 πόντους, καταφέραμε να πάρουμε τη νίκη.

-Νομίζεις πως ο προπονητής σου μπορεί να κάνει το διαφορά στο Final Four;
Το πιο σημαντικό είναι να έχεις προπονητή με εμπειρία και προφανώς ο κόουτς Ομπράντοβιτς έχει. Απέναντι στη Μπαρτσελόνα χάρη στην καλή στρατηγική μπορέσαμε να βγάλουμε τον καλύτερο παίκτη τους από το παιχνίδι, ιδίως ο Νικ Καλάθης στα τέσσερα ματς ήταν καθοριστικός με την απόδοσή του. Μου άρεσε που ο κόουτς μου έδειξε αρκετή εμπιστοσύνη στην τελευταία συνάντηση, μου έδωσε περισσότερα λεπτά για να βοηθήσω την ομάδα να νικήσει.

-Τι πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να φτάσει στον τελικό;
Όπως είπα και πριν, πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και κάνουμε ό,τι μας λέει ο προπονητής μας. Έχουμε και πολλούς έμπειρους παίκτες που έχουν ξαναπαίξει σε Final Four. Πρέπει να φοβόμαστε μόνο τους εαυτούς μας. Σίγουρα σεβόμαστε τη Σιένα κι ό,τι έκανε κυρίως απέναντι στον Ολυμπιακό, αλλά, αν είμαστε συγκεντρωμένοι, θα είμαστε μια χαρά.

-Τι σημαίνει για σένα να αγωνίζεσαι σε Final Four;
Σημαίνει πολλά. Είναι εμπειρία. Όπως είπα, ήμουν παρών στο Final Four του Βερολίνου και πέρυσι στο EuroCup. Eίμαι σπουδαίο γεγονός.

-Ποια είναι τα τρία πιο σημαντικά στοιχεία που πρέπει να έχει κανείς για να νικήσει τέτοιου είδους παιχνίδια;
Εμπειρία, δύναμη και καλή ψυχική υγεία.

-Τι πιθανότητες έχει ο Παναθηναϊκός να κερδίσει τη διοργάνωση;
Ειλικρινά, έχουμε πολύ καλές πιθανότητες. Δε θέλω να πω αριθμούς. Πρέπει πρώτα να κερδίσουμε το πρώτο παιχνίδι και θα μετά θα δούμε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου