Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

ΝΙΚΗΣΕ ΕΥΚΟΛΑ!

Άλλη μια νίκη το Σάββατο και μετά φύγαμε για Βαρκελώνη,ο Παναθηναϊκός έκανε στο ΟΑΚΑ το 1-0 επί του Περιστέριου 88-60...


Πριν από το τζάμπολ οι «πράσινοι» μετρούσαν 26-0 σε προημιτελική ή ημιτελική σειρά της Α1, με την τελευταία ήττα τους να χρονολείται την 1/6/05 από τον Πανιώνιο (70-67 στη Νέα Σμύρνη). To Περιστέρι, που μόλις την τελευταία αγωνιστική κατάφερε να περάσει στα playoffs, δεν είχε ελπίδες να σπάσει το σερί και προστέθηκε κι αυτό στη λίστα εκείνουν που έχουν βοηθήσει στη συνέχισή του.

Αν κι άρχισαν με 6/9 τρίποντα στην πρώτη περίοδο, ο ρυθμός, ενδεχομένως και το σωστό κίνητρο, απουσίαζε από το παιχνίδι των παικτών του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και το Περιστέρι άδραξε την ευκαιρία για να μείνει κοντά στο σκορ. Αλλά μέχρι ενός σημείου. Με την είσοδό τους στο παρκέ Διαμαντίδης και Καλάθης έδωσαν αυτό που έλειπε και σιγά-σιγά η διαφορά πήρε την αναμενόμενη ανηφόρα της (30-20 στο 14' και 47-31 στο 19'). Μέσα σ' όλα ο «Μήτσος» προσέφερε και μία φάση για highlight, «πετώντας» κάτω από τη στεφάνη για ένα εντυπωσιακό lay up.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τη διαφορά να σταθεροποιείται στους 20+ πόντους (67-41 στο 28') και τον «Ζοτς» να μοιράζει το χρόνο συμμετοχής, ώστε να δει τι επιπλέον μπορεί να κερδίσει εν όψει Final Four της Ευρωλίγκας (6-8/5). Ο Νικ Καλάθης έδειξε και πάλι πως είναι υπολογίσει δύναμη, ο Ίαν Βουγιούκας, παρότι δεν απέφυγε το λάθος, ήταν αποτελεσματικός κοντά στο καλάθι, ο Κώστας Καϊμακόγλου έδωσε βοήθειες κυρίως στην άμυνα, ενώ ο Μιλένκο Τέπιτς προσπάθησε να κερδίσει ψυχολογία για τo Palau Sant Jordi, αλλά, παρότι φιλότιμος, έμεινε στα μισά, τουλάχιστον ως προς την εκτέλεση στην επίθεση.

Πολύ περισσότερο, όμως, ο Ντρου Νίκολας δε φάνηκε επηρεασμένος από τον τραυματισμό του κι αυτό μόνο καλό είναι λίγα 24ωρα πριν από τις αναμετρήσεις της Ευρωλίγκας.

Η διαφορά έφτασε μέχρι στο +31 (86-55 στο 38') και σταμάτησε στο τελικό 88-60, που σήμανε το άνετο 1-0. Επόμενο ραντεβού το απόγευμα του Σαββάτου (4μ.μ., χωρίς TV) για το 2-0 και τη γρήγορη πρόκριση, που θα δώσει επιπλέον ημέρες προετοιμασίας για τον ημιτελικό με τη Σιένα (6/5).
Τα δεκάλεπτα: 20-15, 47-32, 69-46, 88-60

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου