Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΤΖΙΜΠΡΙΛ!

Εδώ και καιρό οι άνθρωποι που υποτίθεται ότι διοικούν τον Παναθηναϊκό και έχουν την τύχη του συλλόγου στα χέρια τους, προσπαθούν με κάθε τρόπο να ωθήσουν τον Τζιμπρίλ Σισέ στην έξοδο και φαίνεται πως τα κατάφεραν...



Το θαύμα που περιμέναμε δυστυχώς δεν θα πραγματοποιηθεί, δικαιώνοντας όσους λένε πως θαύματα δεν γίνονται πλέον στις μέρες μας και οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Τζιμπρίλ Σισέ ήρθε σε καταρχήν συμφωνία με τη Λάτσιο, που με τη σειρά της τα βρήκε με τον Παναθηναϊκό στα 5,8 εκατ. ευρώ.

Ποσό αρκετά χαμηλό από αυτό που θα μπορούσες να πάρεις από την παραχώρηση του κορυφαίου παίκτη της ομάδας σου και του ελληνικού πρωταθλήματος. Ειδικά αν αναλογιστούμε πως πριν από δύο χρόνια ξόδεψες για τον τριαντάχρονο επιθετικό 8 εκατ. ευρώ σε μια εποχή που δεν ήταν στα καλύτερά του και στην Ελλάδα απογείωσε ξανά την καριέρα του, «κόλλαγε» το ένα τεμάχιο μετά το άλλο και έφτασε έως και την πόρτα της εθνικής ομάδας της Γαλλίας, που ήταν κλειστή για αυτόν αρκετά χρόνια.

Η Λάτσιο, όμως, έπιασε στην... ανάγκη τον Παναθηναϊκό που πλέον έχει μάθει όλος ο... πλανήτης πως καίγεται να (ξε)πουλήσει τους πρωτοκλασσάτους παίκτες του. Και φαίνεται πως άρχισε από αυτόν που έπρεπε να χτίσει την ομάδα πάνω του. Τον ηγέτη και αρχηγό της...

Στην Ιταλία ο Πιολά

Το πρέσινγκ των Ιταλών στον Τζιμπρίλ Σισέ ήταν έντονο εδώ και αρκετές ημέρες και τελικώς η διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών στις διαπραγματεύσεις γεφυρώθηκε, με τους Ρωμαίους να ανεβάζουν την προσφορά τους σε ένα ποσό μεγαλύτερο των 2 εκατ. ετησίως (2,1 εκατ. ευρώ, μεγαλύτερο συμβόλαιο από του Μίροσλαβ Κλόζε). Το μόνο που έχει απομείνει για να ολοκληρωθεί και τυπικά η μεταγραφή που φυσικά πονάει και στεναχωρεί όλο τον κόσμο του Παναθηναϊκού, είναι να περάσει από ιατρικές εξετάσεις ο Γάλλος σουπερστάρ και εν συνεχεία να υπογράψει το συμβόλαιό του.

Ο μάνατζερ του Σισέ, Φιλίπ Πιόλα, θα βρεθεί το απόγευμα στην Αιώνια Πόλη με σκοπό να ρυθμίσει τις τελικές λεπτομέρειες της συμφωνίας και εφόσον αυτό συμβεί, σειρά θα πάρει ο Σισέ που θα «πετάξει» για τη Ρώμη. Είναι, μάλιστα, πολύ πιθανό να δώσει το «παρών» στην πρώτη προπόνηση των «λατσιάλι» που θα γίνει την Πέμπτη. Κοινώς δικαιώνεται η Corriere dello Sport που το πρωί έγραφε πως ο Σισέ δεν θα ταξιδέψει με την υπόλοιπη αποστολή του Παναθηναϊκού στην Αυστρία.

Δεν θα σε ξεχάσουμε ποτέ

Το πλήγμα είναι δίχως αμφιβολία μεγάλο. Βέβαια, όλοι λίγο πολύ περιμέναμε αυτή την εξέλιξη, είχαμε πάρει τα χαμπάρια μας με δεδομένο πως η διοίκηση του Παναθηναϊκού είναι ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ με τους μετόχους εξαφανισμένους.

Μέσα μας, όμως, είχαμε μια κρυφή ελπίδα πως κάτι θα στραβώσει, κάτι θα συμβεί έστω και την τελευταία στιγμή και ο Τζιμπρίλαρος θα μείνει μαζί μας. Ο ίδιος, άλλωστε, δεν καιγόταν να φύγει. Σε έναν υγιή Παναθηναϊκό δεν υπήρχε ούτε μία περίπτωση να μη μείνει. Και η απουσία του, το κενό του, σίγουρα δεν είναι από αυτά που λες «ουδείς αναντικατάστατος».

Μπορεί επιθετικό να σου κάνει είκοσι γκολ να βρεις, αν και πλέον κι αυτό είναι υπό αμφισβήτηση. Τζιμπρίλ, όμως, δεν βρίσκεις. Έναν ξένο ποδοσφαιριστή που να έχει δεθεί τόσο πολύ με την ομάδα και τον κόσμο σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, να δακρύζει από τις αντιδράσεις των οπαδών. Ο Σισέ είναι σταρ με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι ηγέτης από τους λίγους.

Τζιμπρίλαρε, εις το επανιδείν...

Είσαι και θα είσαι πάντα ένας από εμάς...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου