Κυριακή 1 Μαΐου 2011

ΤΣΑΡΤΣΑΡΗΣ: ΤΟ 100% ΓΙΑ ΤΟ 6το ΑΣΤΕΡΙ

Λίγες ημέρες πριν ο Παναθηναϊκός αναχωρήσει για τη Βαρκελώνη, ο Κώστας Τσαρτσαρής σε συνέντευξή του...


Στο gazzetta.gr τονίζει πως το «τριφύλλι» πρέπει να είναι πάντα έτοιμο για τέτοια παιχνίδια. Ακόμα, χαρακτηρίζει τελικό το ματς με τη Σιένα, ενώ τονίζει πως στον αγώνα με το Περιστέρι το Σάββατο το μυαλό ήταν ήδη στη Βαρκελώνη.

Αναλυτικά η συνέντευξη του:

Τι συνέβη και στο τελευταίο επίσημο παιχνίδι πριν από τον ημιτελικό με τη Σιένα, ο Παναθηναϊκός δεν έπεισε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο ενόψει του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας;

«Δε χρειάζεται να έχει κανείς πολύ μυαλό για να καταλάβει ότι δεν βρεθήκαμε στο κλειστό της οδού Τζον Κένεντι... Δεν μπήκαμε ποτέ στην ουσία του αγώνα, ούτε πνευματικά ούτε σωματικά... Κάναμε πολλά λάθη τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση... Η εικόνα που παρουσιάσαμε είναι λίγο ανησυχητική γιατί βρισκόμαστε μία εβδομάδα πριν από τον ημιτελικό του φάιναλ φορ και αυτές τις μέρες που απομένουν, θα πρέπει να δουλέψουμε πολύ σκληρά για να παρουσιαστούμε έτοιμοι ενόψει των δύσκολων αγώνων που μας περιμένουν...»

Τι πιστεύεις ότι σας επηρέασε; Στο πρώτο παιχνίδι, πριν από δύο ημέρες, κερδίσατε εύκολα με 28 πόντους...

«Δεν ξέρω αν αυτή η έλλειψη συγκέντρωσης που παρουσιάσαμε είναι λίγο-πολύ φυσιολογική ή όχι, για μας είναι μία πολύ σημαντική περίοδο και αυτό που θέλαμε από αυτά τα δύο παιχνίδια, ήταν να αποτελέσουν δύο πολύ καλές και χρήσιμες προπονήσεις ενόψει του φάιναλ φορ... Κάτι που ίσχυσε κατά το ήμισυ...»

Τι μπορεί να κερδίσει ο Παναθηναϊκός, μέσα από 3-4 καλές προπονήσεις, πριν αναχωρήσει για τη Βαρκελώνη, το πρωί της Τετάρτης;

«Θα προσπαθήσουμε να βελτιώσουμε τα λάθη στα οποία υποπέσαμε, θα επιχειρήσουμε να τονώσουμε την ψυχολογία μας, θα “διαβάσουμε” επισταμένως τον τρόπο παιχνιδιού και τα plays της Σιένα και θα προετοιμαστούμε κυρίως πάνω στον τομέα της τακτικής».

Αν προσπαθούσες να δώσεις μία εξήγηση για την άσχημη εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο τελευταίο παιχνίδι πριν από τον ημιτελικό, πώς θα τη δικαιολογούσες; Μήπως δεν είναι και τόσο ανησυχητική με την έννοια ότι το μυαλό όλων σας, λίγο-πολύ «ταξιδεύει» στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας;

«Πολλές δικαιολογίες μπορούν να προβληθούν, προσωπικά εγώ, ωστόσο, δεν υιοθετώ την παραπάνω παράμετρο... Κατά την άποψή μου, αυτά τα δύο ματς έπρεπε να αποτελέσουν δύο πολύ δυνατές και εποικοδομητικές προπονήσεις, από τις οποίες θα κερδίζαμε πράγματα... Παρ‘ όλα αυτά, μάλλον το αντίθετο συνέβη και ειδικότερα για σήμερα, θα πρέπει να λέμε “ευτυχώς που κερδίσαμε κιόλας”...»

Θεωρείς ότι αυτή η εμφάνιση αποτέλεσε κάτι σαν... καμπανάκι ενόψει της μεγάλης μάχης της ερχόμενης Παρασκευής;

«Οπωσδήποτε... Έτσι πρέπει να την αντιμετωπίσουμε αλλά παράλληλα να “γυρίσουμε” και τον διακόπτη, έτσι ώστε να βρούμε πολύ γρήγορα τον καλό μας εαυτό και να επιστρέψουμε πάση θυσία στις καλές μας εμφανίσεις».

Με δεδομένο ότι οι περισσότεροι παίκτες της ομάδας έχετε μεγάλη εμπειρία από τέτοιες καταστάσεις, να υποθέσουμε ότι δεν σε φοβίζει κάτι;

«Αλίμονο... Όλοι ξέρουμε ποιος είναι ο Παναθηναϊκός καθώς επίσης και το πώς αντιδρά συνήθως στα δύσκολα... Το θέμα είναι όμως, να παρουσιαστούμε στο 100% των δυνατοτήτων μας και όχι στο 90%... Όταν θα μπούμε στο γήπεδο για το τζάμπολ του αγώνα με τη Σιένα, πρέπει να είμαστε κάτι παραπάνω από έτοιμοι...»

Ανυπομονησία και προσμονή για το εφετινό φάιναλ φορ υπάρχει; Αν δεν κάνουμε λάθος, για σένα θα είναι 4η συμμετοχή με τα χρώματα του «τριφυλλιού»;

«Αυτό είναι το μόνο σίγουρο... Το φάιναλ φορ είναι μία μεγάλη γιορτή, για αυτό παλεύουμε όλο το χρόνο και μόνο όταν τελειώσει κανείς την καριέρα του και κάνει τον απολογισμό του, μπορεί να συνειδητοποιήσει πόσο σημαντική είναι η κάθε συμμετοχή. Έχουμε να δώσουμε δύο πολύ σημαντικά και δυνατά παιχνίδια, αρχής γενομένης από την Παρασκευή. Ο αγώνας με τη Σιένα είναι για μας τελικός κι έτσι θα πρέπει να τον αντιμετωπίσουμε... Πρέπει να κερδίσουμε για να πετύχουμε τον πρώτο μας στόχο, που είναι φτάσουμε στον τελικό».

Με δεδομένο ότι στο φάιναλ φορ της Αθήνας ήσουν τραυματίας κι έπαιξες ελάχιστα και στο Βερολίνο είχες επίσης μικρή συμμετοχή, περιμένεις το εφετινό «ραντεβού» κάπως διαφορετικά από τα προηγούμενα;

«Δεν θα με απασχολήσει καθόλου η προσωπική μου επίδοση, αν και αυτό το φάιναλ φορ συνδυαστεί με έναν ακόμη τίτλο για τον Παναθηναϊκό! Χάρηκα πάρα πολύ τις δύο τελευταίες κατακτήσεις και σε τελική ανάλυση κανένας δεν θυμάται ποιος έπαιξε καλά, αλλά το πόσα αστέρια έχει η φανέλα του! Κοινός παρονομαστής πρέπει να είναι πάντα η ομαδική επιτυχία...»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου