Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ, ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ, ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ!

<<Αλλόθρησκοι και μη...Υποκλιθείτε στον ΑΥΤΟΚΡΑΤΟΡΑ του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Τον ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ>> 
Την πιο επιτυχημένη ομάδα, όχι απλά των τελευταίων 15 ετών, αλλά στην ευρωπαϊκή ιστορία του αθλήματος...



Υποκλιθείτε στον Ζοτς. Υποκλιθείτε στον Διαμαντίδη. Υποκλιθείτε στον Καλάθη. Υποκλιθείτε στον Μπατίστ. Υποκλιθείτε στον Φώτση. Υποκλιθείτε γενικώς σε όσους απαρτίζουν αυτή την ομάδα. Από τον πρώτο προπονητή, μέχρι και τον απλό φροντιστή. Όλοι το αξίζουν και όλοι έχουν μερίδιο επιτυχίας στην κατάκτηση ενός ακόμη ευρωπαϊκής κούπας. Της 6 κατά σειρά.

Δεν μιλάμε απλά για το μεγαλείο της ομάδας. Μιλάμε για μία ομάδα ΜΕΓΑΛΕΙΟ που κάνει κάθε Παναθηναϊκό να ανατριχιάσει από περηφάνια όποτε και αν την βλέπει. Από τη στιγμή που πάτησε το πόδι της στην Βαρκελώνη όλοι ήξεραν οτι δεν υπήρχαν επιλογές και εναλλακτικά σχέδια. Έναν μονόδρομο είχαν να ακολουθήσουν οι “πράσινοι”. Αυτό του 6ου αστεριού που από την Κυριακή το βράδυ κοσμεί την φανέλα του “τριφυλλιού” και την καρδιά κάθε οπαδού. Αν η Σιένα ήταν μικρή μπροστά στον ΓΙΓΑΝΤΑ Παναθηναϊκό, η Μακάμπι έμεινε μόνο στην προσπάθεια, καθώς μόλις μία φορά ουσιαστικά κατάφερε να περάσει μπροστά στο σκορ. Πως λοιπόν αυτή η ομάδα θα μπορούσε να κλέψει την κούπα από τα χέρια του Διαμαντίδη;

 -Ο ΑΓΩΝΑΣ :

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Ειδικά στον αμυντικό τομέα, όπου εξαφάνισε το πρόβλημα με τα ριμπάουντ που είχε με την Σιένα, ελέγχοντας πλήρως τον ρυθμό του αγώνα. Την ίδια ώρα στην επίθεση το σχέδιο ήταν να φθαρεί ο Σχορτσιανίτης, με αποτέλεσμα η μπάλα να πηγαίνει συνεχώς στον Βουγιούκα, ο οποίος μπορεί να πέτυχε 4 πόντους, αλλά έχασε τρεις επιθέσεις με αποτέλεσμα να αντικατασταθεί από τον Μάριτς. Ο σέντερ του Παναθηναϊκού κατάφερε να φορτώσει με δύο φάουλ στο 6' τον «Σόφο» που αποσύρθηκε (11-8). Εκεί όμως που πραγματικά ο Παναθηναϊκός ξέφυγε ήταν όταν μπήκε ο Μπατίστ. Ο Καλάθης έκανε τρομερό παιχνίδι πάνω στον Πάργκο, χωρίς να τον αφήσει να πάρει ανάσα, ενώ την ο Διαμαντίδης οργάνωνε μαγικά την επίθεση, με τον «Big M» να πετυχαίνει 7 σερί πόντους και να δίνει ένα ικανοποιητικό προβάδισμα στους “πράσινους” (20-13).

Η μοναδική απειλή που κρατούσε ζωντανούς τους Ισραηλινούς, ήταν από τα 6.75, όμως οι παικταράδες του Ζοτς έβρισκαν και εκεί απαντήσεις, παίζοντας κυρίως κάτω από το καλάθι. Είναι χαρακτηριστικό πως 15 λεπτά μετά το τέλος του αγώνα, από τους 27 πόντους του Παναθηναϊκού οι 22 ήταν μέσα από το ζωγραφιστό. Σε εκείνο το σημείο όμως φάνηκαν τα πρώτα προβλήματα, καθώς η Μακάμπι άρχισε να “κλείνει” τους διαδρόμους κάτω από την ρακέτα και κατάφερε να μειώσει την διαφορά ακόμη και στον πόντο (31-30) χάρη στην ευστοχία στα τρίποντα (6/12 σε αντίθεση με το 1/8 του Παναθηναϊκού). Τελικά οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για το ημίχρονο με τους “πράσινους” μπροστά στο σκορ με 33-30.

Τα προβλήματα μάλιστα συνεχίστηκαν και στο δεύτερο ημίχρονο, με αποτέλεσμα η Μακάμπι να περάσει μπροστά στο σκορ με 36-35, κάτι που δεν κράτησε για πολύ καθώς ο Σάτο με δύο συνεχόμενα τρίποντα και ένα καλάθι του Μπατίστ η διαφορά έφυγε και πάλι στους 7. Η διαφορά αυτή συντηρήθηκε, ενώ 2 λεπτά πριν το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου Καλάθης και Φώτσης ανέβασαν την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό, στο +11 (51-40).

Κάπου εκεί, ο Παναθηναϊκός άρχισε πλέον να παίζει με τον χρόνο, καθώς μόλις 8 λεπτά πριν το τέλος η διαφορά είχε φτάσει τους 14 πόντους με δύο βολές του Διαμαντίδη. Ένα δίλεπτο χαλάρωμα όμως προς το τέλος του ματς επέτρεψε στους Ισραηλινούς να μειώσουν στους 7 (63-56) 4 λεπτά την κόρνα της λήξης. Ένα καλάθι του Μπατίστ (είχε χάσει προηγουμένως δύο βολές, αλλά είχε πάρει το επιθετικό), έδωσαν ανάσα στους “πράσινους”, που έγινε ακόμη πιο μεγάλη με το καλάθι του Νίκολας που ανέβασε ξανά την διαφορά στους 11.

Κάπου εκεί ουσιαστικά το παιχνίδι τελείωσε, αλλά οι λανθασμένες επιλογές στην επίθεση και τα αχρείαστα φάουλ στην άμυνα, έδωσαν δικαίωμα στην Μακάμπι να μειώσει στους 5 πόντους, όμως ανέλαβε δράση ο Διαμαντίδης, ο οποίος με μία ασίστ στον Μπατίστ, ένα κλέψιμο στην επόμενη άμυνα και δύο βολές, «κλείδωσε» την κούπα.

Τελικό αποτέλεσμα 78-70.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου