Παρασκευή 6 Μαΐου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΡΧΗΓΕ!

Πολλές φορές σε διάφορους τομείς της ζωής οι πρωταγωνιστές αυτής είναι πολλοί! Άλλωστε από celebrities άλλο τιποτα. Ως είθιστε, άλλοι είναι αυθεντικοί, άλλοι άξιοι, άλλοι πρωτοπόροι, άλλοι σταρ, άλλοι αντισταρ και άλλοι…κίβδηλοι!
Σαφέστατα στην τελευταία κατηγορία δεν μπορεί να εισαχθεί με τίποτα ο Δημήτρης Διαμαντίδης...



Ο Καστοριανός αρχηγός του πρωταθλητή Ελλάδας και μεγαλύτερος Έλληνας μπασκετμπολίστας, μετά τον Νίκο Γκάλη, κλείνει σήμερα τα 31 του χρόνια. Ο ίδιος θα γιορτάσει τα γενέθλια του με τον καλύτερο τρόπο. Μέσα στο παρκέ! Φορώντας τη φανέλα του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου και παίζοντας στον σημερινό ημιτελικό της Ευρωλίγκας απέναντι στην Σιένα. Στον χώρο που αγαπά και ταυτίστηκε μαζί του από μικρό παιδί.

Η ζωή του και η μεγαλύτερη αγάπη του, το μπάσκετ! Η μεγαλύτερη λατρεία των οπαδών του Παναθηναϊκού αλλά και των Ελλήνων φίλων του αθλήματος. Γιατί αν είσαι… μεγάλος αναγνωρίζεσαι από τη πλειοψηφία. Υπάρχει όμως και η μειοψηφία που ναι μεν βλέπει αλλά εθελοτυφλεί και δεν αναγνωρίζει. Με λίγα λόγια δεν γίνεται να πει κάποιος πως ο «κάπτεν» του Παναθηναϊκού δεν είναι ο καλύτερος όλων. Οι αριθμοί και το παλμαρέ του μιλούν από μόνοι τους άλλωστε.

Αρκετά με τα λόγια. Ίσως αυτά δεν μπορούν να αποτυπωθούν όταν μιλάμε για το μεγαλύτερο μυαλό μπασκετμπολίστα στην χώρα μας και όχι μόνο. Ο Μήτσος είναι ο καλύτερος όλων. Ο κορυφαίος στη γενιά του και αν όλα πάνε κατ ευχήν σε δύο μέρες θα σηκώσει με… τρέλα άλλο ένα στην Βαρκελώνη.

Ο δικός του ο δρόμος!

Γεννήθηκε στις 6 Μαΐου του 1980, στην Καστοριά. Στην πόλη την οποία είναι ταυτισμένος μαζί της όπως και οι κάτοικοι αυτής καμαρώνουν και με το δίκιο τους για τον δικό τους Δημήτρη. Το δικό τους παιδί! Ο Μητσάρας, ξεκίνησε την καριέρα του από την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του το 1994 στην οποία έμεινε για μία πενταετία. Ο ίδιος παρακολουθούσε από την τηλεόραση πιτσιρικάς τα πρώτα χρόνια της δυναστείας του μεγαλύτερου ελληνικού συλλόγου. Του «Αυτοκράτορα» του ελληνικού μπάσκετ.

Το καλοκαίρι του 1999 πήρε μεταγραφή για την Θεσσαλονίκη και δη τον Ηρακλή στην βασική ομάδα του οποίου καθιερώθηκε την δεύτερη χρονιά της παρουσίας του. Το ταλέντο του αστείρευτο, μεγάλο και δεδομένο.

Στην ομάδα της συμπρωτεύουσας έμεινε για πέντε χρόνια μέχρι και το 2004. Χρονιά στην οποία έκανε το μεγαλύτερο και το… σωστότερο βήμα στην καριέρα του. Την μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό.

Επί πέντε διαδοχικές χρονιές (σ.σ 2005,2006,2007,2008 και 2009) με ένα διάλειμμα το 2010 αναδείχθηκε καλύτερος αμυντικός στην Ευρωλίγκα με την ομάδα του Αυτοκράτορα. Ο τίτλος επέστρεψε στα χέρια του μιας και φέτος αναδείχθηκε για έκτη φορά τα τελευταία επτά χρόνια ως καλύτερος αμυντικός.

Στον τελικό της Ευρωλίγκα το 2007 και το 2008 τιμήθηκε με το βραβείο του πολυτιμότερου παίκτη MVP του αγώνα.

Το 2007 ψηφίστηκε από τους αθλητικούς συντάκτες ως ο κορυφαίος του ελληνικού αθλητισμού. Μία ακόμη διάκριση ήταν από το ιταλικό περιοδικό Superbasket με τον ίδιο να τιμάται ως ο κορυφαίος ευρωπαίος παίκτης της χρονιάς. Τίτλος τον οποίο από την πατρίδα μας έχει κερδίσει μόνο ο μεγάλος και πρώην πράσινος Νίκος Γκάλης το 1987.

Το 2007 επίσης αναδείχθηκε κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη (συγκαταλέχθηκε στην κορυφαία πεντάδα της Ευρώπης) σύμφωνα με το «Eurobasket».

Τον Ιανουάριο του 2011 έσπασε το ρεκόρ των περισσοτέρων ασίστ στο ελληνικό πρωτάθλημα, το οποίο κατείχε μέχρι τότε ο Άγγελος Κορωνιός, ενώ στις 22 Ιανουαρίου, κατάφερε να γίνει ο παίκτης με τα περισσότερα κλεψίματα στη διοργάνωση, σπάζοντας το αντίστοιχο ρεκόρ που κατείχε ξανά ο Άγγελος Κορωνιός.

-Οι τίτλοι του:

6 Πρωταθλήματα Ελλάδας 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010


5 Κύπελλα Ελλάδας 2005, 2006, 2007, 2008, 2009


2 Πρωταθλήματα Ευρώπης στην Ευρωλίγκα Ανδρών, το 2007 και το 2009, με την ομάδα του ΠΑΟ


Χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ 2005 του Βελιγραδίου


Αργυρό μετάλλιο στο Μουντομπάσκετ 2006 της Ιαπωνίας

Κεφάλαιο Εθνική Ελλάδας

Όσον αφορά την εθνική ομάδα της χώρας μας ο ίδιος αποτέλεσε βασικό και αναντικατάστατο στέλεχος της Εθνικής Ανδρών που συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Παράλληλα, συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό του 2005 στο Βελιγράδι το οποίο και κατέκτησε δίνοντας μάλιστα την πρόκριση στον ημιτελικό με τη Γαλλία με δικό του τρίποντο στην εκπνοή, στο Παγκόσμιο της Ιαπωνίας το 2006 και στο Ευρωπαϊκό του 2007, ο οποίος δεν είχε συμμετοχές στις Εθνικές Εφήβων και Νέων.

Στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας το 2009 δεν συμμετείχε αλλά έλαβε μέρος στο Παγκόσμιο της Τουρκίας την επόμενη χρονιά. Έπειτα από τον αποκλεισμό της επίσημης αγαπημένης από την Ισπανία, ανακοίνωσε την απόφαση να αποσυρθεί από την Εθνική.

Μερικά, άγνωστα, στοιχεία για τη ζωή του Μήτσου

Πρώτο του αμάξι ήταν ένα μεγάλο τζιπ, με τον ίδιο να μην έχει ιδιαίτερη… επιτυχία στην οδήγηση αλλά και το παρκάρισμα.

Πρώτο του μεγάλο ταξίδι ήταν αμέσως μετά το τέλος της χρονιάς 2003-04, όταν ο Ηρακλής είχε βγει τρίτος στην Α1. Μαζί με τον εκπρόσωπό του, Θόδωρο Φιλιούδη και τον κολλητό του Λάζαρο Παπαδόπουλο, πήγαν στην Κούβα. Στην επιστροφή του μετέβη προετοιμασία της Εθνικής και εν συνεχεία υπέγραψε το συμβόλαιο του στον Παναθηναϊκό.

Το τατουάζ στον βραχίονα του δεξιού του χεριού έχει τρία γράμματα σε κινέζικη γραφή, το καθένα εκ των οποίων είναι το αρχικό του πατέρα του (Θωμάς), της μητέρας του (Μαίρη) και του αδελφού του (Βασίλης).

Γεννημένος στις 6 Μαΐου 1980. Εκείνη τη μέρα έκανε ντεμπούτο με την Εθνική ομάδα ο Νίκος Γκάλης. Την ίδια μέρα, 27 χρόνια μετά, ο ίδιος αναδείχτηκε πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου