Δευτέρα 16 Μαΐου 2011

ΣΤΑ ΤΡΙΑ ΤΟ ΕΝΑ ΔΩΡΟ!

Όπως ξεκίνησε αυτός ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας, έτσι ολοκληρώθηκε. Με χαρακτηριστικά που μόνο μία παρωδία μπορεί να διακρίνει...



 Τι να πρωτοθυμηθεί κανείς... Από την αναβολή και την μετάθεσή του, μέχρι και τον ορισμό της εισόδου στα 75 ευρώ, που κρίνεται απαγορευτική για όσους δεν ευνοημένοι από τις διοικήσεις, όπως π.χ οι λιμανίσιοι που πλήρωσαν μόλις 35 ευρώ για το εισιτήριο. Έτσι και χωρίς τον κόσμο δίπλα του, ο Εξάστερος έγινε... έρμαιο των διαιτητών,οι οποίοι από νωρίς έστειλαν το μήνυμά τους.

Είναι χαρακτηριστικό πως πριν καν συμπληρωθούν τέσσερα λεπτά αγώνα, ο Παναθηναϊκός είχε αντιληφθεί τις προθέσεις τους, καθώς ήδη είχε φορτωθεί με έξι φάουλ και ο Ολυμπιακός με κανένα! Κάτι που όπως ήταν λογικό έβγαλε τους παίκτες τους Ζοτς από τα... νερά τους.

Έτσι οι λιμανίσιοι, σε συνδυασμό με την κακή ημέρα στην οποία βρέθηκαν οι περισσότεροι «πράσινοι» κατάφεραν από νωρίς να πάρουν κεφάλι στο σκορ και να καθίσουν στη θέση του οδηγού, έχοντας και την ανοχή της διαιτησίας.

Χριστοδούλου, Αναστόπουλος και Κορομηλάς έκλειναν τα μάτια στις περισσότερες παραβάσεις των παικτών του Ολυμπιακού. Είτε αυτές ήταν 3'' είτε τράβηγμα της μπάσκετας είτε αυτό ήταν σκληρό παιχνίδι, κάτι που αποτελεί κύριο χαρακτηριστικό του θεατρίνου Τεόντοσιτς που τιναζόταν λες και τον χτυπούσε ρεύμα. Ακόμη και έτσι όμως, οι «πράσινοι» έβρισκαν απαντήσεις, κυρίως χάρη στον Μπατίστ που έκανε καταπληκτικό παιχνίδι, αλλά και τον Διαμαντίδη.

Από εκεί και πέρα όμως τίποτα... Ο Καλάθης ήταν αλλού, ο Νίκολας έκανε το ένα λάθος μετά το άλλο σε άμυνα και επίθεση, ο Φώτσης βοήθησε ελάχιστα καθώς είχε χρεωθεί με φαόυλ, ο Σάτο σε ελάχιστες στιγμές έδωσε λύσεις, ενώ ο Βουγιούκας δεν είχε καμία σχέση (για όσο αγωνίστηκε) με τον Ίαν που είδαμε στη Βαρκελώνη καθώς τον χρέωσαν με δύο γρήγορα φάουλ. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα, ο Ολυμπιακός, ακόμη και όταν βρέθηκε πίσω στο σκορ, να βρει λύσεις εκμεταλλευόμενος το κακό παιχνίδι των «πράσινων» κάτω από το καλάθι.

Δεν πειράζει όμως... Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το ΣΕΦ. Με τη φόρα που έχουν τώρα ο Ίβκοβιτς και οι παίκτες του, θα πονέσει περισσότερο. Άλλωστε αυτή την περίοδο ο Παναθηναϊκός κάνει προσφορές. Στα τρία, δωρίζει το ένα από αυτά. Τα λέμε στη «φριτέζα».

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 39-37, 53-58, 64-78

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Καϊμακόγλου 6, Τέπιτς 2, Περπέρογλου 5(1), Μπατίστ 17, Φώτσης 8(2), Σάτο 7(1), Νίκολας, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 17(3), Βουγιούκας, Καλάθης 2.


Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς, Τεόντοσιτς 18(2), Γκόρντον 2, Πρίντεζης, Μπουρούσης 13, Κέσελ 4, Έρτσεγκ 2, Μαυροκεφαλίδης 16, Χαλπερίν 9(1), Γλυνιαδάκης, Παπανικολάου 8(2).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου