Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

ΠΑΛΙ ΦΑΠΑ ΣΤΟ ΓΑΥΡΟ!

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε με 78-66 τον Ολυμπιακό, κάνοντας το 2-0 και αγκαλιάζει τον τίτλο...



Μυαλό δεν βάζουν με τίποτα. Αντί να κάνουν πράξη όσα γράφουν οι προβατοφυλλάδες και να μην κατέβουν στους τελικούς, αυτοί εκεί. Έρχονται, τους αφήνεις ένα ημίχρονο να το πιστέψουν και όταν τα πράγματα σοβαρεύουν ξεκινάει το πάρτι! Εκεί στο λιμάνι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι! Καμία τύχη δεν έχουν απέναντι στον Εξάστερο. Είναι οι αιώνιοι πελάτες και ο Παναθηναϊκός το αφεντικό!

Κάτι ήξεραν και οι Αγγελόπουλοι που κερνούσαν… πίτσες στο λιμάνι. Τα παιδιά του «Ζοτς», όμως, δεν χαλάνε χατίρια. Κάνουν όλα τα γούστα, σε όποιον γουστάρει. Πρώτο κέρασμα στο ΣΕΦ, δεύτερο απόψε στο ΟΑΚΑ και ήρθε η ώρα για την κούπα την προσεχή Τετάρτη μέσα στο εξοχικό!

Τώρα που οι νίκες έχουν σημασία, το σκορ είναι 2-0 και η τρίτη και η… μακρύτερη θα έρθει μέσα στο ΣΕΦ. Απίστευτο ρεσιτάλ και από τον κόσμο, που για ακόμη μια φορά μετέτρεψε το κλειστό του ΟΑΚΑ σε… καμίνι χωρίς να δημιουργήσει το παραμικρό πρόβλημα. Δυνατά και Παναθηναϊκά. Το τελικό 78-66 δείχνει ποιος είναι ο καλύτερος, δείχνει ποιος θα σηκώσει ακόμη μια κούπα!


Με πολλά λάθη και χωρίς καθαρό μυαλό ξεκίνησε το ματς ο Παναθηναϊκός, έχοντας στην αρχική πεντάδα τους Διαμαντίδη, Σάτο, Τέπιτς, Μπατίστ και Φώτση και αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι λιμανίσιοι να αποκτήσουν προβάδισμα, καθώς ήταν αρκετά εύστοχοι. Η μεγαλύτερη διαφορά στην πρώτη περίοδο ήταν στο 10-19 και το Τριφύλλι κατάφερε να μειώσει σε 12-19 πριν κλείσει το δεκάλεπτο.

Ο Εξάστερος κατάφερε να φέρει σύντομα το ματς στα ίσα στην αρχή του δεύτερου δεκαλέπτου, όταν και ο Τεόντοσιτς άρχισε τα καραγκιοζιλίκια του και πήρε τεχνική ποινή. Το 17-22 έγινε 22-22, ωστόσο ο Παναθηναϊκός έδειξε σημάδια από την πρώτη περίοδο με πολλά λάθη και κακές επιλογές στην επίθεση. Οι χαμένες βολές του Τσαρτσαρή και του Καϊμακόγλου έδειξαν πως υπήρχε πρόβλημα και ο Ολυμπιακός με τον φραγκοφονιά και τον Έρτσεγκ να ανεβάζει τη διαφορά, η οποία έκλεισε στο -6 για το «τριφύλλι» (37-43) στο τέλος του ημιχρόνου.

Ενδεικτικό του σκορ στο ημίχρονο, πάντως, ήταν τα 7 «πράσινα» λάθη, αλλά και οι 7 χαμένες βολές, την ώρα που οι αντίπαλοι είχαν καλύτερα ποσοστά σε βολές, δίποντα και τρίποντα, ενώ παράλληλα είχαν και τρία λάθη λιγότερα.

Φωτιά πήρε ο Παναθηναϊκός και το ΟΑΚΑ στο τρίτο δεκάλεπτο, με τον πρωταθλητή Ευρώπης να μαζεύει γρήγορα τη διαφορά και να περνάει μπροστά χάρη σε τρίποντο του Μήτσου, την προσωπική ενέργεια του Καλάθη και το ριμπάουντ-κάρφωμα του Μπατίστ (46-45). Ντρου και Batman έβαλαν για πρώτη φορά τον Παναθηναϊκό μπροστά με πέντε πόντους (58-53) όταν ευστόχησαν και οι δύο σε τρίποντα. Τελικά, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το δεκάλεπτο μπροστά στο σκορ με 60-58.

Ο Πελάτης ισοφάρισε σε 60-60 με την έναρξη του τέταρτου δεκαλέπτου, αλλά μετά το αντιαθλητικό του Φραγκοφονιά στον Τσαρτσαρή ο Παναθηναϊκός πήρε προβάδισμα με 7 πόντους (67-60), τη στιγμή που η άμυνα έδινε λύσεις. Ο Σάτο με τρίποντο ανέβασε τη διαφορά στο +8 (70-62) και ανάγκασε τον Ντούντα σε τάιμ άουτ, γιατί έβλεπε πως ο Εξάστερος ήταν ασταμάτητος!

Με τις βολές του Μήτσου τέσσερα λεπτά πριν από τη λήξη η διαφορά έφτασε για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (72-62), στη συνέχεια ο Τσαρτσαρής έφτασε την διαφορά στο +12, αλλά 1,5 λεπτό πριν την λήξη οι «πράσινοι» έδωσαν ελπίδες στους γαύρους που μείωσαν σε 74-66. Με το ΟΑΚΑ να φλέγεται ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 78-66 και τον κόσμο να ζητάει το πρωτάθλημα μέσα στο Παλέ!

Κορυφαίος από τον Παναθηναϊκό ήταν ο Μπατίσταρος με 19 πόντους, που… κάρφωσε με κάθε τρόπο τους λιμανίσιους και ακολούθησε ο Μητσάρας με 15. Νέο ραντεβού για... πίτσα με τον πελάτη στο εξοχικό την Τετάρτη για το 3-0!

Τα δεκάλεπτα: 12-15, 37-43, 60-58, 78-66

Παναθηναϊκός: Τέπιτς, Μάριτς, 4 Μπατίστ 19(6/8 διπ.), Φώτσης 5(1/2 τριπ., 8 ριμπ.), Σάτο 7(1), Νίκολας 9(2), Τσαρτσαρής 6, Διαμαντίδης 15(1), Βουγιούκας 2, Καλάθης 9(3/5 διπ., 1/1 τριπ, 4 ριμπ, 4 ασιστ), Καϊμακόγλου 2

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 3(1), Γκόρντον 11(1), Σπανούλης 14 (2), Πρίντεζης, Μπουρούσης 12, Κέσελι, Μαυροκεφαλίδης 14, Χαλπερίν, Γλυνιαδάκης 5, Παπανικολάου 2, Έρτσεγκ 3(1), Τεόντοσιτς 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου