Σάββατο 21 Μαΐου 2011

ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΜΑΣ!

Αύριο ο Ζιλμπερτο παίζει για τελευταία φορά με τη φανέλα του Παναθηναϊκού μπροστά στον κόσμο του....



Υπό φυσιολογικές συνθήκες αύριο δεν θα πρέπει να πέφτει καρφίτσα στο ΟΑΚΑ. Εκτός από το καθαρά αγωνιστικό μέρος, όπου το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ έχει αποκτήσει χαρακτήρα τελικού για τον Παναθηναϊκού, υπάρχει και το αντίο σε έναν ΤΕΡΑΣΤΙΟ παίκτη και επαγγελματία που πρόσφερε πάρα πολλά και τίμησε όσο λίγοι και μέχρι τέλους την φανέλα με το τριφύλλι. Τον Ζιλμπέρτο Σίλβα.

Ισως ο κορυφαίος παίκτης που πέρασε από τα ελληνικά γήπεδα, ο εν ενεργεία αρχηγός της εθνικής ομάδας της Βραζιλίας που σταμάτησε να καλείται στην εθνική ομάδα μόνο όταν εκείνος αποφάσισε και που το πλήρωμα του χρόνου για να αποχωρήσει μετά από τρία χρόνια από τον αγαπημένο του Παναθηναϊκό, ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ήρθε. Μπορεί τα δημοσιεύματα πως υπάρχει σκέψη στην ΠΑΕ για πρόταση στον "Ζιλ" για νέο μονοετές συμβόλαιο να συνεχίζονται, ωστόσο, η απόφαση έχει ήδη παρθεί με δεδομένο πως ο Βραζιλιάνος είναι μέλος της οργανωτικής επιτροπής του Μουντιάλ που θα γίνει στην πατρίδα του το 2014. Παραμένει, όμως, ανοιχτό το ενδεχόμενο μετά το τέλος της απόλυτα πετυχημένης ποδοσφαιρικής του καριέρας να αναλάβει κάποιο πόστο στο "τριφύλλι".

Η προσφορά του στον Παναθηναϊκό είναι ΑΝΕΚΤΙΜΗΤΗ και η απουσία του έκανε "μπαμ" σε κάθε παιχνίδι που οι "πράσινοι" αγωνίζονταν χωρίς τον "αόρατο τοίχο" στο κέντρο τους. ΠΑΙΧΤΑΡΑΣ από τους λίγους. Ανθρωπος με Α κεφαλαίο. Επαγγελματίας με όλη τη σημασία της λέξης που σίγουρα θα λείψει σε όλους μας. Για αυτό πρέπει να τον αποχαιρετήσουμε όπως του αξίζει. Με δόξα και τιμή.

O Ζιλμπέρτο σε αυτή την τριετία στον Παναθηναϊκό μέτρησε 117 συμμετοχές (θα τις κάνει 119 κόντρα σε ΠΑΟΚ και ΑΕΚ) και σημείωσε 5 γκολ, με κορυφαίο όλων αυτό στον αγώνα με την ΑΕΚ με ένα ασύλληπτο γυριστό σουτ έξω από την περιοχή.

To leoforos.gr έψαξε και βρήκε μερικές από τις καλύτερες στιγμές του στο youtube και σας της παρουσιάζει...

Gil, obrigado por tudo ή ελληνιστί Ζιλμπέρτο, σε ευχαριστούμε για όλα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου