Κυριακή 1 Μαΐου 2011

"Ο ΖΟΤΣ ΞΕΡΕΙ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΓΙΑ ΤΟ ΦΑΙΝΑΛ ΦΟΡ...''

Ο Αντώνης Φώτσης μίλησε στο επίσημο site της Euroleague για το κρίσιμο παιχνίδι με τη Σιένα, αλλά και για φαιναλ φορ...



Αναλυτικά τα όσα είπε:

Ποιο είναι το μυστικό της προετοιμασίας για ένα γεγονός σαν και αυτό?

«Το μυστικό είναι ότι πας εκεί και έχεις μια ευκαιρία. Παίζεις στον ημιτελικό και αν χάσεις πας στο σπίτι σου. Οπότε πρέπει να τα δώσεις όλα σε αυτό το ματς γιατί αν χάσεις δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Οπότε πρέπει να παίξεις καλά, να προσπαθήσεις να κερδίσεις να πας στον τελικό και να κάνεις και εκεί το ίδιο πράγμα».

Θεωρείς ότι οι μονομαχίες ανάμεσα στους ψηλούς μπορούν να είναι καθοριστικές για το αποτέλεσμα του Final-4?

«Ναι, σίγουρα κάθε παράγοντας του αγώνα είναι πολύ σημαντικός για εμάς. Η Σιένα είναι πολύ καλή ομάδα, το απέδειξε με το να είναι στο Final-4 και πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, να προσπαθήσουμε σκληρά και να κερδίσουμε το παιχνίδι».


Κοιτώντας πίσω στις αναμετρήσεις με την Μπαρτσελόνα πότε καταλάβατε ότι είχατε την αυτοπεποίθηση να περάσετε στο Final-4?

«Από τη στιγμή που προκριθήκαμε και ξέραμε ότι θα παίξουμε με την Μπαρτσελόνα γνωρίζαμε ότι θα είναι δύσκολα παιχνίδια και μια δύσκολη σειρά επειδή η Μπαρτσελόνα είναι καλή ομάδα και είχε το πλεονέκτημα της έδρας. Αλλά νομίζω ότι παίξαμε καλύτερα, αποδείξαμε από το πρώτο παιχνίδι ότι ήμαστε καλύτεροι και αξίζαμε να πάμε στο φάιναλ φορ. Από το πρώτο κιόλας ματς πατήσαμε καλά στο γήπεδο και δείξαμε ότι μπορούσαμε να τα καταφέρουμε. Ναι μεν χάσαμε στο πρώτο παιχνίδι με 1-2 πόντους διαφορά στο τέλος και γνωρίζαμε ότι είχαμε την ευκαιρία. Κερδίσαμε στο δεύτερο ματς, οπότε στη συνέχεια έπρεπε να πάρουμε τα παιχνίδια στην έδρα μας».

Πώς προετοιμάζει ο Ομπράντοβιτς τους παίκτες του για το Final-4?

«Έχει τη μεγαλύτερη εμπειρία από τον κάθε άλλο επειδή έχει βρεθεί σε μια τέτοια κατάσταση περισσότερες φορές και ξέρει τον καλύτερο τρόπο για την ομάδα. Τι πρέπει να κάνει για να μας προετοιμάσει; Όσο για εμάς τους παίκτες είναι μεγάλο κίνητρο και μόνο που είμαστε στο Final-4 και θέλουμε να προσπαθήσουμε να πάρουμε το τρόπαιο».

Είχατε αντιμετωπίσει τη Σιένα στη φάση των πλέι οφ το 2009, υπάρχουν ομοιότητες με αυτά τα παιχνίδια?

«Τότε ήταν μια σειρά αγώνων που έπρεπε να κερδίσουμε τρεις φορές. Αυτό έχει μεγάλη διαφορά. Μάλιστα είχαμε χάσει στην έδρα μας και κερδίσαμε εκτός. Τώρα δεν έχεις την ευκαιρία να χάσεις ένα παιχνίδι και στη συνέχεια να επανέλθεις. Έχεις μόνο μια ευκαιρία και πρέπει να είσαι από το πρώτο μέχρι το τελευταίο λεπτό συγκεντρωμένος και να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό».


Τι σημαίνει ένα Final-4 για σένα?

«Πιστεύω ότι αυτή είναι μια από τις καλύτερες στιγμές που μπορεί να έχεις στη καριέρα σου. Ίσως να είναι και η μοναδική σε όλη σου τη ζωή. Οπότε πρέπει να το εκμεταλλευτείς και να δώσεις το 100% των δυνατοτήτων σου. Και αν χάσεις ΟΚ αλλά να ξέρεις ότι έχεις δώσει ότι μπορούσες».


Ποιοι είναι οι τρεις πιο σημαντικοί παράγοντες για να κερδίσεις τέτοια παιχνίδια?

«Σίγουρα να έχεις πολύ καλή απόδοση, όλοι πρέπει να ξέρουν τι πρέπει να κάνουν, ιδίως μέσα στο γήπεδο για να βοηθήσουν την ομάδα. Και να είναι συγκεντρωμένοι, έχουμε έναν στόχο να κερδίσουμε και να πάμε στον τελικό».


Πόσες είναι οι πιθανότητες του Παναθηναϊκού να πάρει το τρόπαιο?

«Όλες οι ομάδες έχουν από 25%. Κανείς δεν είναι το φαβορί. Είναι οι τέσσερις καλύτερες ομάδες στην Ευρώπη και όλοι έχουν τις ίδιες πιθανότητες. Θα προσπαθήσουμε και θα δούμε».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου