Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΕΤΣΙ ΚΑΡΦΩΝΕΙ Ο ΕΞΑΣΤΕΡΟΣ!

Όταν βγάζεις γλώσσα, πάντα βρίσκεις κάποιον να σου την κόψει. Το ίδιο έγινε και την Πέμπτη το βράδυ στο ΣΕΦ...



 Οι λιμανίσιοι είχαν «ψηλώσει» απότομα εφέτος και μιλούσαν για αήττητα πρωταθλήματα, σερί 6-0 και αποκαθήλωση του αυτοκράτορα... Λογάριαζαν όμως χωρίς τον ξενοδόχο. Δηλαδή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς και τους άσους που έβγαλε ακόμη μία φορά από το... μανίκι του.

Αυτή τη φορά δεν ήταν ούτε ο Καλάθης ούτε ο Σάτο ούτε και ο Βουγιούκας. Κανένας από τους τρεις δεν έπιασε υψηλά ποσοστά απόδοσης... Αυτή τη φορά το μενού είχε Μάριτς, Τέπιτς και ολίγον Καϊμακόγλου. Ειδικά ο πρώτος ήταν το κάτι άλλο στο ΣΕΦ. Λες και κράταγε το καλύτερο του παιχνίδι για τη «φριτέζα». Ήταν κυριολεκτικά ασταμάτητος στο διάστημα που αγωνίστηκε, έχοντας 6/6 δίποντα και 2/ 2 βολές. Τέλεια ποσοστά στην επίθεση, στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα 5 ριμπάουντ που καθάρισε. Το σημαντικότερο ήταν όμως ότι μπήκε στο σημείο όπου η διαφορά υπέρ του Ολυμπιακού είχε φτάσει στους 9 πόντους και από τότε άρχισε η αντίστροφη μέτρηση για τη νίκη.

Από εκεί και πέρα ο Τέπιτς (4 πόντοι), που ξεκίνησε βασικός, έκανε μυαλωμένο παιχνίδι, χωρίς λάθη, δίνοντας αρκετές βοήθειες στους Διαμαντίδη, Καλάθη και Νίκολας, ενώ ο Καϊμακόγλου που μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο έπαιξε καθοριστικές άμυνες που επέτρεψαν στον Παναθηναϊκό να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε στο σκορ.

Για τον Δημήτρη Διαμαντίδη δεν χρειάζεται να λέμε πολλά. Στο ξεκίνημα του αγώνα, όταν ο Παναθηναϊκός έμενε στα... ρηχά, πήρε την ομάδα πάνω του και δεν επέτρεψε στον Ολυμπιακό να ξεφύγει πολύ, ενώ όταν πια το παιχνίδι είχε γυρίσει, τους συνολικά 21 πόντους που πέτυχε ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη.

Για το καθαρά αγωνιστικό μέρος, δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα... Ο Ολυμπιακός έζησε το... όνειρο είκοσι λεπτά. Από εκεί και πέρα μίλησε ο νόμος του ΣΕΦ, ο οποίος θέλει τους «ερυθρόλευκους» να σκύβουν ευλαβικά και ταπεινά κάθε χρονιά για να αρπάζουν την καθιερωμένη τους φάπα.

Τώρα το ραντεβού ανανεώνεται στο φλεγόμενο ΟΑΚΑ την Κυριακή, όπου οι «πράσινοι» θα κάνουν το 2-0 και θα σφιχταγκαλιάσουν ακόμη ένα πρωτάθλημα.

Τα δεκάλεπτα: 21-15, 14-19, 16-22, 19-19

Ολυμπιακός: Παπαλουκάς 9(1), Γκόρντον 7(1), Σπανούλης 12(4/12 σουτ), Πρίντεζης 2, Μπουρούζης 14, Κέσελι, Μαυροκεφαλίδης 8(3/9 διπ.), Χαλπερίν, Παπανικολάου, Ερτσέγκ 4, Τεόντοσιτς 14(4/13 σουτ)

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 4, Μάριτς 14 (6/6 δίπ, 5 ριμπ.), Μπατίστ 13 (6ριμπ), Φώτσης 5(1), Σάτο 4, Νίκολας 4 (0/7 τρίπ), Τσαρτσαρής, Διαμαντίδης 14(7/13 σουτ, 9 ριμπ., 3 κλεψ.), Βουγιούκας 2, Καλάθης 6, Καϊμακόγλου 2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου